Varukorgen är tom

Sub-Ohm Vaping - En Guide

Vad är Sub-Ohm Vaping?

Enkelt uttryckt är det när man ångar/vaper på en enhet där atomizer huvuden/coils har en resistans på mindre än 1 ohm. Anledningen till att vissa sofistikerade ångare använder sub ohm att öka effektuttaget av en standard/fast spänningsoutput sådana som mekaniska anordningar och mods utan varierande inställningar för att producera mer ånga och smak. Även om det kan låta mycket enkelt, det är faktiskt en komplicerad och ofta kontroversiellt ämne i ånga-grupper och -gemenskaper.

Målet med den här handboken är att se till att du har rätt och korrekt information så att du kan avgöra om Subohm vaping något för dig.

MEN vi rekommenderar inte att nya ångare SUB OHMER!

Vi tror att ångare måste ge sig själva gott om tid att lära sig de färdigheter som krävs för att linda sina coils, lära sig om batteri ampere, och ordentlig säkerhet innan du ens tänka på att Sub Ohme, särskilt om det är lägre än 0,5 ohm! Vi vet att många av er inte lyssna på det här, då den här artikeln är för dem som är intresserade av sub-Ohme, och även för dem av er som bara vill veta vad det är.

Sub ohm Vaping

Hur fungerar Sub Ohm vaping?

Alla mekaniska MODs, VV/VW reglerade mods och e-cigaretter är elektroniska enheter som får ström från ett batteri. Sub-ohm vaping utnyttjar  principerna för Ohms och Joules elektricitet lagar. För våra syften, innebär det att en icke-variabel spänning enhet, t.ex. batteriet i en mekanisk MOD, kommer att öka den totala effekten (watt) på enheten när du minska motståndet (Ohm) på coils/atomizerhuvuder. Det är viktigt att Sub ohms Vaping utföras på ett säkert sätt.

När du gör motstånd mindre kommer du att öka strömstyrkan/amp enheten använder för att leverera ström. Detta ökar belastningen på batteriet och ökar värmen från batteriet och coils/atomizerhuvuder. Om batteriet inte klarar belastningen av denna strömstyrka/ampere, så kommer det att överhettas och risken för att brista kan förekomma.

Därför måste du se till att du aldrig överstiga den strömstyrka/amp gränsen batteriet har, eller det kan misslyckas och orsaka brand eller explosion.

Kriget mellan Sub-Ohm Tankar

Kommer vi att se något ganska revolutionerande?

Aspire och Kanger, två av de mest inflytelserika e-cigarettillverkare har arbetat hårt för att förändra begreppet vad en traditionell Clearomizer är.

De flesta konsumenter vill använda en vanlig tank av nån sort på en daglig basis. Fördelarna med idéen är tydlig: De är lätta att använda, underhålla och är mestadels problemfria. Dom fungerar på dom flesta batterier även om vissa kan behöva en adapter, och lämpar sig för alla nivåer av användare, från nybörjare till veteran.

Som sagt, kan enkla Clearomizer inte konkurrera med mer komplexa Rebildable Dripper Atomizer (RDA) i produktion av ånga, eller smak, för de flesta människor. De med intresse för e-cigarett världen kommer säkert ha sett eller åtminstone hört talas om RDA’s.

Alla de stora moln, Cloud-chaser kultur; de är alla från invecklat RDA’s. De är favoriter bland vad vi kan kalla de mer "hardcore" ångare ... dem som ser ångande som en hobby, såväl som ett alternativ till cigaretter. Vi vet att ångande handlar lika mycket om att ha en livsstilsprodukt som det gör sluta röka.

Men om du inte var intresserade av denna värld av rebuildables, skulle du ha missat om fördelarna med RDA. Kanske inte längre. Kanger och Aspire har båda släppt meddelanden med mindre än en dags mellanrum, där de presenterade nya tankar (subtank och Atlantis - slutet av 2014) med möjlighet att matcha prestandan hos en RDA. Aspire hävdade djärvt att det är "Game over för Pro Vaping Cloud-chasers".

Aspire Atlantis tank och Kanger Sub Tank, som båda finns tillgängliga på marknaden, kan vara framtiden för ånga världen. Men vad är det om dessa tankar, det kommer att bli så annorlunda?

Den största skillnaden är atomizerhovederne (coils). Med RDA’s är motstand hos atomizer/coil lägre än de Atomizer/coils som används i konventionella clearomizers. Med ett batteri som ger mer kraft och lägre atomizer motstånd kommer du att uppleva en ökad mängd av ånga och en mer intensiv smak.

Aspire Atlantis Sub-ohm Clearomizer användar atomizerhoveder/coils med 0.5ohm motstånd - en typisk motstånd när du arbetar med RDA inställningar.

I teorin kan vi förvänta oss liknande resultat från de nya tankarna som med en RDA, med den extra bonusen för att inte behöva bygga coils, vekar och droppa e-vätska på vekar. I grund gör den jobbet åt dig. Kanger Subtanken tillåter användare att bygga coils om de så önskar. När vi får tag på dessa coils och tester, vi kommer att kunna gå in mer i detalj om vad det är som gör dem så bra.

Naturligtvis kan vi inte veta säkert om de verkligen kan matcha RDA tills de har funnits på marknaden under en längre tid och har prövats. Och det kommer förmodligen inte att dröja länge innan vi ser andra tillverkare som producerar liknande anordningar, i synnerhet om dessa tankar lyckas. Det är en spännande tid i e-cigarett världen!

Sub-ohm clearomizers är här för att stanna !!

I början av 2015, har andra tillverkare lanserat sina versioner av Sub Sub-ohm clearomizers, och nästan varje vecka kommer en ny Sub-ohm clearomizer marknaden.

Dessa Sub-Ohm Clearomizers inte bara erbjuder färdiga coils ner till 0,2 ohm, men många tillverkare har också utvecklat VW/VV-enheter med mycket ström, som faktiskt kan köra dessa Sub-ohm tanke. Så vår slutsats är att sub-ohming har blivit mer och mer vanligt att normala ångare, eftersom dessa VW/VV enheter erbjuder inbyggd säkerhet som är så viktigt att fokusera på.

Vi har redan följande urval av Sub-ohm clearomizers

Men du är en del av den hårda kärnan DIY hobby ångar?

Men du kanske  fortfarande är övertygad om att göra din egen sub-ohm coils ger bättre smak och arom, och att du verkligen njutar av att klättra upp "inlärningskurva" stege när det gäller att bygga coils … fortsätta med läs nedan när du tar de nödvändiga säkerhetsåtgärder, och vet vad du gör och varför, så att du undviker olyckor med batterierna.

Är Sub-Ohm vaping farligt?

Är sub-ohm vaping farligt? Det ärliga svaret är både ja och nej. Så länge vissa grundläggande säkerhetsbestämmelser följs vid sub-ohm Vaping, så är det helt säkert. Om dessa försiktighetsåtgärder inte följs, kan batteriet eller enheten misslyckas och det kan leda till personskador och/eller skador på produkten från någon brand eller explosion.

E-vätska nikotin och Sub Ohm Vaping

När du ångar och använder sub-ohm coils produceras en betydande mängd ånga jämfört med att använda coils med mer än 1 ohm på samma enhet. Typiskt tar sub-ohm-användare "lunga puff", vilket innebär att de andas direkt in i sina lungor, vilket därigenom ökar mängden ånga som kan andas in i varje bloss. De som använder sub-ohm föredrar vanligtvis en e-vätska med en högre fördelning av vegetabiliskt glycerin än propylenglykol. Anledningen till detta är att vegetabiliskt glycerin skapar störra ånga moln och en tätare ångproduktion. Detta beror på att VG har reducerad ”hals hit” i forhållande till PG som hjälper till att inrymma den ökade mängden ånga som inhaleras. Normalt använder Sub-ohm ångare också en mycket mindre nikotin styrka (typiskt 6 mg / ml eller mindre) jämfört med dem som ångar på mer än 1 ohm. Det är på grund av den extra ångan som produceras och inhaleras i varje bloss.

Sub Ohm vaping med VV/VW-enheter

Även om det har varit mycket populär för människor att använda variabel spänning/watt enheter för Sub-ohm Vaping är detta faktiskt onödigt. Sub-ohm vaping utvecklats som ett sätt att öka kraften på atomizerhuvuder/coils utanför den säkra kapacitet på reglerade enheter som fanns på marknaden vid den tidpunkten. I dag finns enheter med hög effekt som också är reglerad, allmänt tillgänglig, och kan ge en förenligt mängd ström till coilen så att du kan använda motståndet som du vill, och förmågan att anpassa den till dina behov ... medan potentiellt out-power själv en sub-ohm coil i en mekanisk MOD. Low power reglerade enheter är fortfarande bäst lämpade för motstånd från 1 ohm.

Sub Ohm Säkerhet: Mekaniska MODs

För att säkerställa en alltid säker prestanda, alltid se till att hålla din mekanisk MOD ren. Detta inkluderar alla ämnen… ventilationshållen, brytare och knappar. Om du använder en fjäderbelastad knapp bör du märka hur stel det känns, och om det visar tecken på att vara mjukare eller känns lättare att trycka ner, börjar "sjunka" eller är slitna och behöver bytas ut innan det går sönder . Om du vill ersätta din fjäder i din knapp bör starkt överväga att uppgradera till magneter. Du måste också se till att du använder låsmekanismen på MOD när den inte används.

När du väljer en mekanisk MOD sub-ohm Vaping finns det några saker du måste tänka på. Du ska helst välja en MOD som har god ventilation. Dessa ventiler ger värmen möjlighet att fly vid normal användning, men även gaser chans att fly om batteriet tar slut. Du kan inte ha för många eller för stora ventilationshål för din MOD. ALDRIG ANVÄNDA EN ICKA VENTILERAT MOD FÖR SUB OHM VAPING. Du måste också välja en MOD med en låg spänning förlust. Volt förlust är mängden spänning som går förlorad när elektriciteten går från batteriet genom enheten och atomizerhuvuder/coils. Just av denna anledning är den mest föredragna MOD typ i ett rör, kontakter i ett fast läge och med magnetknapp. Knappar med fjäder och multi-rör eller teleskoprör kan vara praktiskt, men kommer att öka spänningsfall. Och fjäder knappar kan slitas ut snabbt eller misslyckas.

 • Se alltid till att det finns ett lås för slagstiftet/knappen. Den vanligaste är de som har omvända gängor och krävds att skruva för att låsa slagstiftet/knappen. Du vill inte somna med MOD på hela tiden, trots allt, eller hur?
 • Kontrollera din MOD för lufthålen. När det inte finns något batteri i MOD, blåsa in i den från anslutningsänden . Se till att du gör det med slagstiftet i både låst och olåst läge. Luftfickor (aka ventiler) är otroligt viktigt för att låta gaser fly från ditt MOD om batteriet är defekt. Fläkthål är din vän, se till att de beter sig som det.

Sub-Ohm säkerhet:  Batterier

När du sub-ohm vaper är batterierna kanske den mest avgörande del av din konfiguration. Det är av största betydelse att förstå att välja rätt batteri och använda den på ett säkert sätt. Även om jag bara kommer att beröra ämnet lite här.

Utsätt aldrig batteriet för vatten, extrem värme eller kyla. Om förpackningen av batteriet är skadat sedan sluta använda den eller ta den till en ansedd ånga butik för att se om det kan fixas. Om batteriet är skadat på något sätt ska du sluta använda den omedelbart.

För sub-ohm vaping måstedu  vara försiktig när du väljer ditt batteri. Du måste se till att det är en äkta batteri från en ansedd varumärke. Typiska sub-ohm användare använder oskyddade IMR eller hybridlitiumbatterier. Dessa batterier använder en "säker" kemi, så i händelse av batterifel, vill gasen läcka långsammare och därmed minska risken för brand eller explosion till skillnad från traditionella Li-ion, LiPo eller ICR batterityper. Vanligtvis föredrar sub-ohm användare batterier med högsta möjliga kontinuerliga strömgränser. Genom att hålla dig inom batteriernas strömgräns kan du vara säker på att du sub-ohmer säkert. Du kan ta din batterispänning (4.2V fulladdat) och dela det med din coil/atomizerhuvud motstånd för at att ta reda på hur mycket kraft enheten kommer att dra. Exempelvis 4,2V / 1ohms = 4.2A urladdning medan 4,2V / .5ohms = 8.4A. och 4.2V / .2ohms = 21A. Använd alltid en ohm läsare för att vara säker på att det inte finns några kortslutningar och kontrollera din motstånd innan du ånga. Kom ihåg att det är viktigt att du aldrig överstiga BATTERI AMP GRÄNS ellers det är nästan säkert att det kommer att misslyckas.

 • Se till att batterierna inte över- eller under-laddas genom att kontrollera deras Volt. Jag kontrollerar batterispänningen när jag tror att de är nära att behöva laddas. Köra dem för låg upprepade gånger, och de har en förkortad livslängd, för låg för länge och brännaren sluttar fungera. Jag kontrollerar motståndet på coils/atomizerhuvuder varje gång jag byggar en ny coil eller veke. Om du drar alltför många ampere från batteriet, kommer du att ha ett allvarligt säkerhetsproblem. Jag är alltid medveten om temperaturen hos MOD under användning. Om någon del blir för varm, är det ett problem som måste lösas, eller det kan vara allvarligt.
 • Låt inte batterierna i laddaren utan uppsikt. Se till att du har möjlighet att se eller kontrollera laddaren var 15-30 minuter. Detta gör att du kan ta bort dem från laddaren när laddaren indikerar att batterierna är fulladdade. Lämnar batterierna i laddaren hela natten eller längre tid att få dem att över-laddas, vilket kan resultera i batterifel. Ladda batteriet med 4.25 volt kan förkorta livslängden, och 4,5 volt kan få det att eksplodera. Sluta använda laddaren om det någonsin händer.
 • Ladda batteriet med en vilande spänning under 3.6V så snart som möjligt. Att lämna LiIon batterier i urladdat tillstånd kommer att medföra obotlig skada - genom att skapa en kapacitetsförlust och förlust av livslängd.

Hur man läser batteri specifikationer:

 • Exempel: IMR18650-1600 Specifikationer
 • Nominell spänning: 3.7V
 • Kapacitet: 1600mAh
 • Lägsta urladdning Volt: 2.50V
 • Max kontinuerlig urladdningstakt. 15C
 • Standard laddning: CC / CV (max. Laddnings takt 4.5A)
 • livslängd:> 500 cykler
 • Operating urladdningstemperatur: -10 - 60 grader Celsius

För att hitta din maximala urladdningstakt

Den viktigaste specifikation för att vara medveten om är "Max. Kontinuerlig urladdningstakt" för varje batteri. Varje batteri har ett nummer och en bokstav, mätas antingen som A eller C (30 ampere eller 15C). Titta på IMR 18650-1600 som exempel. Om batteriet har en maximal kontinuerlig urladdning av 15C, betyder det att batteriet har en effekt på 15 gånger kapaciteten hos batteriet och mätes i ampere. Så ett batteri som har 1600mAh, som är 1.6Ah, kommer att ha en maximal kontinuerlig urladdningstakt av 15 x 1,6 = 24A. Du bör alltid bestämma vad din maximala kontinuerliga urladdningstakt är i ampere (detta har många batterier redan tryckt på batteriet).

Hur kan du effektivt använda denna information.

Att veta den maximala urladdningstakt i ampere är bara halva striden. Hur kan du se till att din coil/atomizerhuvud inte kommer kortsluta batteriet? Mycket enkelt .. använda denna formel: batteri volt/ohm motstånd av coilen = din faktiska urladningstakt. Om din faktiska urladdningstakt är mindre än den maximala urladdningstakt som du tidigare beräknat så allt är bra. Är den störra behöver du börja om från början och bygga en coil med en högre motstånd ... tyvärr.

Låt oss ta en närmare titt på att använda 18.650 1600mAh batteri (för att fortsätta exemplet). Om du tar ett nytt laddat 18650 1600mAh batteri och läggar den i din mekaniska MOD med en mycket begränsade voltförlust och sätta en 0,2 Ohm coil på .. då skulle du köra på 20 ampere. För att räkna ut matematiskt med volt som går till din coil från batteriet, som vi säger är efter full laddning, visar multimetern att batteriet är 4 volt. Nu delar du med dom ohm dina atomizerhuvuder/coil har. Numret du får är din totala ampere. I detta fall ekvationen 4/0,2 = 20. Så nu vet vi att vi med denna specifika konfiguration kan dra 20 ampere på batteriet, endast 4 ampere under den maximala urladdningstakt. Om du har använt andra batteriet med mindre ström med samma inställning skulle detta föra till ett totalt fel av batteriet och möjligheten att du kan bli sårad.

Säkerhet: Motståndet i spolarna kan ha en varians av 0,2 ohm i båda riktningarna, eller +/- 0,2 ohm. Detta innebär att om du bygger en 0,2 Ohm coil, måste du ta hänsyn till en +/- 0,2 Ohm varians. Spolen i exemplet ovan 0,2 Ohm är en otroligt osäker coil, och jag skulle inte använda eller antyda att någon skulle använda en sådan coil. På grund av detta, jag skulle inte rekommendera något mindre än 0,4 Ohm coil för 18.650 1600mAh batterier.

Sammanfattning av ekvationen

Låt oss ta en titt på allt du behöver för att beräkna för att avgöra om din atomizerhuvud-/coil-säkerhet är i sin ordning.

 1. Beräkna batterikapacitet i ampere: kapacitet i mAh / 1000 = kapacitet i ampere
 2. Beräkna den maximala urladdningstakt, om det mäts i C: maximal urladdningstakt hastighet = (batterikapacitet i ampere) x (konstant urladdningstakt)
 3. Mät batterispänningen med en multimeter.
 4. Mät ohm på coil minus 0,2 redogöra för +/- 0,2 varians.
 5. Beräkna urladdningstakt av spolen du har byggt: Batteri volt / ohm = din faktiska urladdningstakt
 6. Kontrollera att den faktiska urladningstakt är lägre än batteriets maximala urladdningstakt.

Är Sub-Ohm vaping rätt för dig?

Det kan mycket väl vara, men återigen, det är inte något för alla. Innan du rusar ut för att starta ångor i subohm bör du överväga följande. De flesta sub-ohm ångare är mycket engagerade och erfarna. Det förutsätter en viss risk, och kräver därför försiktighet för att göra det säkert. Om något av ovanstående låter som det inte är önskvärt för dig, eller om du tror att du inte kommer att kunna följa säkerhetsregler ... så vänligen inte Vape på sub ohm. Om du är missnöjd och behöver mer ånga eller smak än du får från avdunstning av motstånd över 1 ohm, överväga en hög effekt VV/VW reglerad MOD. Vi säger inte detta för att avskräcka dig, utan vi gör det för att vi bryr oss om din säkerhet. Om efter att ha läst allt detta, fortfarande tror att du sub ohm Vaping låter som något du är intresserad av, kontakta oss så kan vi hjälpa dig att få allt du behöver för att sub Ohme glatt och säkert .

Förstå Sub Ohm & vaping Smart, Batterisäkerhet, Ohms lag, Voltage Drop

Sub-ohm Sikkerhed

Kundcenter
+45 22256940   Fra 12.00 - 17.00    mail@e-bloss.se
Nyhetsbrev

Om du logger ind kan du inrätta dina checkout preferenser, som leverans-adress, önskad betalningsmetod mm.
Snabb Checkout

Trustpilot e-bloss.se

Facebook e-bloss.se

E-Cigarette Forum